Trávicí enzymy a trávení problematických potravin

Trávicí enzymy

Trávicí enzymy a trávení problematických potravin

Máte občas pocit, že jste to přehnali s vaší porcí, či druhém jídla. Máte pocit těžkého žaludku, trávení nefunguje, chybí trávicí enzymy. Trávicí enzymy rozběhnou vaše trávení. Na každého trávení samozřejmě funguje něco jiného, co jednomu udělá škodu a nepříjemnosti, druhý člověk v pohodě stráví, ale musíte mít trávicí enzymy. Musíte znát své tělo a poslouchat jeho signály, pak si zajistíte, že nebudete muset řešit boj s vaším trávením. Několik potravin může zatížit vaše trávení, pojďme si říci alespoň pár, které jsou obecně problematické. Umělá sladidla, či cukr? Je lepší používat cukr nebo sladidla? Tak na tuto otázku nedostanete jednoznačnou odpověď. Z pohledu trávení jsou umělá sladidla nevhodné, protože jsou těžko stravitelné, vytvářejí plyny, následně nadýmání a průjmy. Čím zdravější nám funguje metabolismus, tím máme méně chuť na sladké. Dalším diskutovanou potravinou je bílé pečivo. Neobsahuje téměř žádnou vlákninu, může způsobit zácpy. Bílé pečivo zabezpečí jen příjem sacharidů. Mastné a smažená jídla jsou problémem číslo jedna, jejich nadměrná konzumace vede k bolestem žaludku, k průjmům a jiným potížím. Je zde nízký obsah vlákniny a trvá dlouho, dokud je strávíme. Po jejich konzumaci se cítíme dlouho najedení. Mastné potraviny jsou i avokádo, ořechy, máslo, jde však i o způsob přípravy.

Napsat komentář